Czerwony Wieprz urządza Wieprzobicie!
W czwartek 30 stycznia urządza Czerwony Wieprz Wieprzobicie!Od godziny 19 mięsiwa czekać będą! Golonki, kiełbasy, kaszanki, pajdy smalcem smarowane. A dla ducha historii nauka: wykład Bartosza Paluszkiewicza (Muzeum Wódki, Przedwojenne restauracje, bary i kawiarnie) - "Śladami dawnych świniobić, rzeźników, mięs i kiełbas"
Publiczność i mieszkańców miasta zaprasza gospodarz Czerwonego Wieprza. Przybywajcie tłumnie!
Specjalne menu
- Smalec -
Chrupiący wiejski chleb, domowy smalec, ogórek kiszony z Hajnówki, czerwona cebula
Chrupiący wiejski chleb, domowy smalec, ogórek kiszony z Hajnówki, czerwona cebula
- Kaszanka -
Rzemieślnicza kaszanka, duszona cebula z majerankiem, gorczyca, musztarda sarepska, sos demi glace
Rzemieślnicza kaszanka, duszona cebula z majerankiem, gorczyca, musztarda sarepska, sos demi glace
- Golonka -
Pieczona golonka w piwie, kapusta z grochem i skwarkami, ziemniaki z koperkiem, tarty chrzan
Pieczona golonka w piwie, kapusta z grochem i skwarkami, ziemniaki z koperkiem, tarty chrzan
-Napitki-
Właściwa substancja % oraz tradycyjna herbata z konfiturą.
Właściwa substancja % oraz tradycyjna herbata z konfiturą.
Cena: 115 zł / os.
Liczba miejsc ograniczona.
Liczba miejsc ograniczona.
Konieczna rezerwacja mailowa
W treści maila prosimy podać imię i nazwisko, liczę osób i numer telefonu do potwierdzenia rezerwacji z dopiskiem "Wieprzobicie".
biuro@czerwonywieprz.pl
W treści maila prosimy podać imię i nazwisko, liczę osób i numer telefonu do potwierdzenia rezerwacji z dopiskiem "Wieprzobicie".
biuro@czerwonywieprz.pl